Get Adobe Flash player

Balans en coördinatie training

 

Wat is dit nu weer zult u denken??

Bij deze cursus gaat het erom dat uw hond leert om zijn/haar lichaam te gebruiken, spieren te spannen en dus controle te hebben over zijn/haar lijf.
Spelenderwijs leert de hond gebruik maken van lijf en ledematen en daarbij leert de hond op zijn of haar eigenaar te vertrouwen. Het versterkt de band tussen eigenaar en hond.
De hond doet het nooit fout in deze training dus geen stress bij baas en hond. De hond leert op wiebelplanken, een wiebelkussen, smalle planken en kussens te staan, over een ladder lopen die op de grond ligt waarbij de hond al dan niet de tredes raakt met zijn of haar poten. Kortom, de hond gaat zich bewust worden van wat hij/zij doet.
Het is voor alle honden geschikt, pups, kleine rassen en middelmaat rassen, bij de hele grote rassen zullen we het iets moeten aanpassen maar ook voor hen is body awareness belangrijk.
Dit is een erg leerzame en vooral leuke en vrolijke cursus.
Benodigheden: Beloning in de vorm van hondensnacks en een speeltje.
Workshop van 2,5 uur en kost €35. Is op wisselende data, hou de site of facebook in de gaten of mail voor meer informatie.
Koffie en thee staan klaar, zodat we na de les nog even gezellig kunnen napraten.

Ook hebben we regelmatig de Focus & Balans cursus. Wat houdt deze cursus in? Balans, coördinatie, body-awereness, shapen, focus-oefeningen en recallers-oefeningen. Er zullen vele oefeningen de revue passeren. Deze cursus is geschikt voor pups en jonge honden maar ook voor volwassen honden. Tevens vormt deze cursus een goede basis voor
honden die Agility gaan doen of al doen. Deze training wordt gegeven in blokken van 4 lessen. Instromen is dus elke maand mogelijk en je kunt zo lang doorgaan als je zelf wilt. De training is in de koude natte wintermaanden binnen, maar in het voorjaar zal deze langzaam naar buiten verplaatst worden. De cursus kost €60 voor 4 lessen en duurt anderhalf uur per les.

"Wat was het weer leuk op de cursus bij Karin! Niets ten nadele van de gehoorzaamheidscursus, maar een integratie van gehoorzaamheids-, focus- en balansoefeningen is toch wel een super combi! Vorige week begonnen met het achteruit lopen, nu liet Loxje al heel trots zien dat hij al meters achteruit kan lopen. En het grote wobble-bord is helemaal te gek, daar kun je leuke dingen op doen! En op de balans disk kun je dan ongevraagd demonstreren dat je de 2on2off toch wel echt goed begrepen hebt! Lekker gevoel en Loxje is moe...."

Lees hieronder verder wat er op dit moment wordt aangeboden of mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Nieuw!!! Pinda-training

Nieuw in de planning, woensdag- of donderdagavond , indoor balans training op de pinda.

Er wordt gewerkt aan bespiering in zowel de voor- en achterhand, rug etc. De hond zal leren om 40 minuten intensief te werken op de pinda en tussen door in een rustige draf cirkelen of samen met de geleider draven. De hond eindigt met een cooling down en kan voldaan thuis het mandje in.

Ik start met 4 honden en voor elke hond is een pinda aanwezig. Na 4 weken begeleiding kun je een voordeel kaart aanschaffen waarbij je les uur een uurtje later is en je zelfstandig een uurtje kunt trainen, aanwezig ben ik dan wel.

Met deze training train je het evenwicht van de hond en de spieren. Honden vergroten hun concentratievermogen en hun zelfvertrouwen. Het is een leuke training en geschikt voor jong en oud. Geschikt voor bijna alle rassen. Wil je meer info, stel gerust u vraag per email.
Nieuwsgierig hoe een Pinda-training eruit ziet? Kijk dan hier voor foto's.

"Gisteren de eerste pinda-training gehad. De honden vonden het echt geweldig. Toen we thuis kwamen, leek Arinya wel een kind dat van schoolreisje terug kwam. Van de ene kant helemaal hyper omdat ze lol had gehad, en van de andere kant toch moe. We kijken al uit naar volgende week woensdag voor les twee. En gelukkig geen spierpijn gehad!"
 Workshop Bejaarden Balans Training!!!

Een balans-workshop voor de oudere/bejaarde hond. De training wordt aangepast aan de hond en er wordt gebruik gemaakt van lage balans schijven en verenplank en wobble boards op zeer lage stand. Stroeve ondergrond en verwarmde ruimte en... een heerlijke traktatie voor de hond staan garant voor een heerlijke ontspanning. Natuurlijk staat koffie en thee ook klaar.
Kosten 35 euro p.p. met 1 hond. Minimaal deelnemers 4, max 6.
Inschrijven verplicht, stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met vragen of aanmelding ovv bbt', bejaarden balans training, en laat me ook weten met welk ras of rasloze hond je komt, met name hoe groot en of zwaar de hond is.