Get Adobe Flash player

Wie ben ik

Ik ben Karin Roelofsma. Sinds klein meisje al dol op honden en altijd bezig met honden uitlaten van vrienden etcetera.

Dol op groenendaelers en ik train dagelijks met ze. Het is een uitdaging voor me om ze vanalles aan te leren op de positieve manier.  Mijn train gedachten is drive en motivatie dmv beloningen,  met voer maar zeker ook met spel. Ik maak gebruik van waardeverhogende facetten in mijn beloon methode. Focus en control omdat de hond dit wil bieden.

Ik ben al jaren actief bezig met honden en diverse hondensporten. Zo heb ik inmiddels ervaring opgedaan in verschillende takken van hondensport. Dertig jaar geleden begon ik met G&G. Daarna volgde behendigheid/agility. Met mijn toenmalige Golden Retrievers heb ik jachttraining gedaan waarna ik weer terugging naar de agility. Ik heb wedstrijden gelopen en les gegeven. Na die periode heb ik 13 jaar obedience wedstrijden gelopen en nu ligt mijn hart bij IPO, speuren en daarnaast obedience training.

Met Orlando heb ik inmiddels IPO 2 gehaald en gaan we in het voorjaar voor IPO 3, dit heb ik volledig positief getraind, zonder correcties en zonder correctiemiddelen.

Mijn bagage koffertje is goed gevuld met cursussen.
O&O: algemene vorming.
O&O: omgang hond.
Van Hall Instituut: gedragsbegeleiding deel 1.
Clicker workshops van verschillende trainers.
Obedience seminars: zowel van hoog scorende Engelse als hoog scorende Nederlandse handlers.

In 2010 heb ik de online cursussen van Susan Garrett gevonden. Susan Garrett is een hondentrainster uit Canada en heeft haar eigen hondenschool Say Yes Training. Zij traint op een positieve manier en houdt van honden met drive en snelheid. Zij loopt Agility op het hoogste niveau met haar honden. Ik heb alle zes de Recallers-curussen gevolgd bij haar. Tevens zit ik in de Handling360 en Agility Nation course. En heb ik Shaping a Difference en Puppy Peaks. Naast al deze cursussen zit ik ook in de Inner Circle van Susan Garrett. Bij de Inner Circle krijg je elke maand een webinar van Susan Garrett en Linda Orton-Hill, waar je ook vragen stellen. Elk webinar gaat dieper in op verschillende aspecten van hondentraining. Waardoor je heel veel leert over hondentraining en nog dieper ingaat op alle andere stof die Susan behandelt in de cursussen.

Daarnaast heb ik veel literatuur gelezen en 1 daagse workshops gevolgd en zeer veel trainervaring opgedaan met verschillende rassen in verschillende sporten.

Mijn train filosofie is: drive en motivatie, dit met voer en spel. Dit wordt aangepast naar het doel wat ieder persoonlijk heeft en natuurlijk aangepast aan de hond. Een Groenendaeler heeft bijvoorbeeld meer drive en beweging nodig dan een Engelse bulldog. Kortom, begeleiding op “maat”!

Karin met Orlando, Sorcha & Finbar